Такаааа, звъннах, на една компетенция попаднах... думи нямам, но разбрах какво да правя поне с Д1 - с оригиналното предписание и с попълнена Д1 направо при тях т.е. няма нужда от молба до директора и т.н. /както впрочем съм правила преди време, защото така искаха в НАП/.
Попитах за Д6, отговори ми, че най-вероятно ще трябва да подам една с нули и една редовна после, но трябва да се пише молба с приложено копие от ведомостта /имам 150 човека.../. Реших да си занеса Д1, а за неравнението в Д6 се чудя, дали да рискувам да отнеса глоба /?/ като оставя нещата така, или да се пробвам с молба.... за некви п*кливи 10 лв., ма поне ще извървя пътя.
Благодаря много за отговора, но сега и нещо друго :( датите на редовните Д6 са различни, а при корекция не мога да пипам т.18, в такъв случай какво се прави?

ПП Бавен нет имам и не бях прочела редактирания отговор.
Моят случай е аналогичен - 3 дни от работодател вместо от ДОО, получих предписания, правя си корекцията на Д1, а за Д6 нещо се зачудих - за 07.2011 става дума, тогава съм подала 2 декларации 6, втората е с доплащане на данък.
Сега в коригиращата /защото е с намаляване на вноските/, колко данък да посоча - дали общо от двете, или само от тази, в която са ми осигурителните вноски и по която се налагат корекциите? Много тъпо изглежда сигурно, но не мога да измисля.
Моля за помощ.
Здравейте,
ще използвам темата за да питам при такъв случай, само че по-дълъг болничен, как попълвате приложение 15 за брой дни в т.4 - имам 3 дни, които работодателят изплаща, и още други, за които няма право на обезщетение, та какво трябва да посоча според вас?
Приемам всички доводи, благодаря.
Става въпрос за баща ми, казах какво иска да прави.
При положение, че регистрира ЕООД, под каква форма, т.е. как ще може обслужва дейността си? Няма да назначава други лица, той ще си е "всичко".
Претеглям за и против, и си мисля - ако е ЕООД - 10% данък, няма да има назначено лице, т.е. пенсионерът ще трябва да полага труд, по-кофти счетоводно отчитане. Ако греша, моля да ме поправите.
Идеята на човека е да си пусне 1-2 вендинг автомата за кафе, нищо повече. В смисъл вероятно няма да развие друга дейност.
Здравейте,
ще използвам темата за да питам и аз - ако дейността на фирмата е скромна /продажби от вендинг машина/, дали по-удачната форма е ЕТ? Пак за пенсионер става дума, който работи и на трудов договор, но пък това реално няма отношение към дейността...


ПП Само да изкажа уважение към труда, който полагате, и отношението, което имате към питащите  :flowers: